Hvad betyder en helsides artikel i metroexpress for en hjemmeside


Posted on 4th december, by anders in Blog. No Comments

Jeg har en kunde, han hedder Simon Skipper og er fotograf, han er super sej og vandt en stor international pris for et billed i sidste uge, prisen Metro Photo Challenge med over 160.000 deltagere.

Dette betyder at hans billed bliver vist til Metro’s “18,5 mil læsere”, med et lille interview.

Det jeg vil vise, er hvad det betyder for en hjemmeside at blive vist til 18,6 mio? man skulle tro at den bliver lagt ned af alt trafikken.

Først skal vi lige have slået tidslinjen fast.

  1. Den 30. nov blev den svenske artikel udgivet.
  2. Samme dag blev kom en artikel på Metroexpress’ hjemmeside, med et lille link.
  3. 3. dec kom den Danske artikel i metroexpress.

For at vise det bedst muligt, har du her en graf over besøg over den sidste måned på skipperphotography.dk. Du kan også se hvor de forskellige ting sker på linjen. Den efter den danske artikel, sker der noget men den Svenske har næsten ingen effekt på siden.

Hvor kom disse besøg så fra?


De kommer i hvert fald ikke fra Google, som du kan se er tallene ikke meget bedre på de omtalte dage. Altså har folk som har læst avisen ikke sat sig ned og søgt på Simon Skipper. Altså betyder Metro’s 18,5mio læsere ikke meget for online marketsføring.

De kommer alle fra Facebook, mere konkret, fra simon’s egne sider, både hans private og professionelle profiler.
Altså er det hans egne venner og fans som besøger siden. Dette kan også vises med statestikken for “nye besøg”, den 3. dec var 67% af de besøgene nye, den 30. nov var det 50% og den 28. nov var 78% af de besøgene nye. Altså ikke nogen forskel på kontroldagene og de nævnte dage.

Direkte trafik til siden.

på dagen fik skipperphotography.dk næsten 40 besøg ekstra direkte. De 34 af dem er nye besøg, da de er angivet som “nye besøg” af Google analytics. Som du kan se er de nye besøg noget bedre, da de viser over dobbelt så mange sider og de nye besøg har også noget mindre afvisningsprocent, en afvisning er hvis en bruger kun besøger en side, eller hvis besøget vare mindre end 10sek, end de gamle.

Til sidst, fik skipperphotography.dk også 38 besøg direkte fra metroxpress.dk, de er pænt fordelt ud på de forskellige dage. Sådan et link er nok det vigtigeste, da det giver meget SEO, men det skal fremtiden vise.

Hvad betyder 18,5 mio ofline visninger så, for en hjemmesige?

Ca. 72besøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *