Facebook Thumbnail fra Prestashop


Posted on 8th juni, by anders in Blog. No Comments

Facebook featured imageJeg har lige lavet min webshop om til en Prestashop, før var den baseret på WordPress – her havde jeg et simpelt script som lavede det normale Featured image til det billed, Facebook/Twitter/Google+ bruger ved siden af et link når man deler et link. Det er det billed du ser ved siden af linket neden for.

Social medier er vigtigere og vigtigere, så når endelig en kunde deler dit produkt på deres Facebook/Google+ side, så skal du have så meget ud af det som muligt. Derfor er det vigtigt at du selv definere hvilket billed facebook skal bruge, og ikke lader facebook selv, fordi så kan det være det er dit trustpilot billed, dit betalings billed eller logo som kommer på facebook, det er da lige meget.

Her er et script som skal sættes ind i din header.tpl, (ligger i: /themes/”dit tema”/header.tpl) sammen med alle <Meta xxx /> tingene. Det skal bare sættes ind imellem det hele, så det kommer på alle siderne.

{if $have_image}
<meta property="og:image" content="{$link->getImageLink($product->link_rewrite, $cover.id_image, 'large_default')}"/>
{else}
<meta property="og:image" content="/themes/"dit tema"/img/facebookthumbnail.jpg"/>
{/if}

Koden er meget enkel. Hvis siden du er på har et featured billed, det som du vælger på hvert enkelt produkt, bliver sat ind som Facebook thunbnail’et, hvis siden ikke har et featured image, sætter den billedet: “/themes/”dit tema”/img/facebookthumbnail.jpg” ind. På den måde har alle dine sider nu et Facebook/google+ thumbnail. Også hvis det ikke er valgt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *