Facebook reach og promoverede indlæg


Posted on 10th december, by anders in Blog. 1 Comment

I Pumacode tester vi hele tiden, så her komme endnu en af dem.

Facebook har længde begrænset sider, professionelle profiler, så kun en lille procentdel af “fans” eller “Likes” ser de indlæg som kommer fra profilen. Det er fair nok, når man  som firma bruger Facebook, må man også forvente at de forsøger at tjene penge på det.

Facebook har nu gjort bod på det. Man kan betale for at få sine indlæg vist til flere, hvis man har en facebook side med flere end ca 300 likes/fans. Det koster ikke særlig meget hvis man har forholdvis få likes, men stiger gradvist jo flere personer man kommer ud til.

På min side for forsejt.dk, skal jeg betale det mindeste, som er $5 eller $10, fordi jeg ikke har særlig mange likes.

Jeg tænkte at jeg ville forsøge det, for at se hvad der sket. Her er resultatet.

Indlægget jeg betalte $5 for at få promoveret, havde et reach på 4000 mennesker, reach er hvormange mennesker som ser indlægget på deres nyhedsstrøm, og er her.

Reachet var helt fint, jeg fik ca. 6 likes på det og fint med interaktion. Men ikke mange flere besøg på siden pga det. Det er ikke interessant, det næste der sker er interessant.

Et par uger efter jeg købte et promo på et indlæg på forsejt. Er mit organiske reach meget bedre end det var før. Du kan se det neden for.

Du kan se stigningen til 3-4k i reach er der hvor jeg købte promovering af indlægget.
Før havde jeg imellem 200-300, efter kan du selv se, er det oppe på næsten 2000.

Jeg har længe haft problemer med at få folk til at interagerer med siden, det er svært at få folk til at tage en blog seriøs.
Det ser ud til at da jeg betalte $5, kom jeg ud til flere mennesker, som gav min side mere reach, det har betydet meget på facebook.

Selv artikler som ik rigtigt bliver set af nogen, har godt reach.

Forresten har alt dette har intet betydet for antal besøg på siden fra Facebook :S

Men det betød heller ikke noget at jeg betalte for et indlæg, så det er ikke rigtigt overraskende.

Ét svar til “Facebook reach og promoverede indlæg”

  1. […] om det samme, kommer dine sider højere op på google søgninger. Så et link fra mit indlæg om facebook-promovering, giver godt på Google’s […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *