Bedste Joomla Extention


Posted on 22nd januar, by anders in Blog, Ikke kategoriseret. Kommentarer lukket til Bedste Joomla Extention

JoomlaPack

JoomlaPackLogo

JoomlaPack er efter min mening det bedst integrerede backupprogram til Joomla. Det, der er super godt ved dette program, er, at det tager ALLE filer fra hele dit Joomla-site (dvs. backup af medie filer, databasen, templates og alle andre udvidelser) og gemmer det i én fil. Du kan vælge imellem to formater, ’.zip’ og ’.jpa’ (Joomla Pack Archive). I Pumacode foretrækker vi at bruge .jpa, da det fx understøtter korrekt genskabelse af filrettigheder (hvis du har prøvet at arbejde med Linux, ved du helt sikkert, hvad det er!). Fordelen ved at hele sitet ligger i én fil er, at det er nemmere at flytte med fx ftp.

Det bedste ved JoomlaPack er, når du skal genskabe Joomla ud fra din backupfil. Ved brug af kickstart, som er en php-fil og en sprogfil, kan du genskabe Joomla præcis, som det var før. Alt du skalDisse Filer skal bruges til Kickstart instalation af Joomla gøre er at uploade kickstartfilerne og .jpa (backup filen) til det nye sted, hvor du vil have din Joomla installation til at ligge. Derefter går du via din browser ind og åbner kickstart filen. Derefter bliver du guidet gennem installationen, hvor du kan ændre ftp og mysql indstillinger samt administratorkodeord og lignende.

For at udvidelsen bliver perfekt, skal det også være muligt at sætte det op således, at den automatisk kun sender én kopi af backupfilerne der bliver genereret til en ekstern server via ftp. Du kan dog via “Native Tools”, et program til Windows, godt opsætte et automatisk download af filerne til din egen computer, men det kræver selvfølgelig, at din Windows PC er tændt.

Du kan finde udvidelsen på http://joomlapack.net/download.html.

Der er lukket for kommentarer.