App’s imod appmakr imod mobil site imod responsive design


Posted on 25th januar, by anders in Blog. No Comments

I Pumacode laver vi både apps, mobile hjemmesider, responsive design og auto-designede Apps. Alt samme er for at få mest muligt ud af sine mobile brugere.

Mobilebrugere bliver vigtigere og vigtigere, fordi der kommer flere og flere af dem, jeg mener, hvem kender du som ikke har og bruger deres iPhone til at gå på nettet? De samme folk købere også flere og flere varer på nettet over deres telefon, derfor kan det betale sig at lave noget seriøst for dem.

Men hvad og hvordan gør man så det?

mobile enhederMen kan gøre mange forskellige ting, man kan lave en ekstra version af sin side, som er designet til mobiltelefoner, en så kaldt mobilside, man kan også lave app’s enten et special designet app ellers et automatisk designet og kodet app, her er der tale om Windows Phone 8 apps, iPhone apps og Android Apps. Også det sidste man kan tale om er at man designer sin side, så den automatisk tilpasser sig forskellige skærmstørrelser, altså er den også tilpasset telefoner, det hedder Responsive Design. Alle tingene har nogen forskellige problemer, som kan gøre det svært eller dyrt at lave dem.

Hvis du laver en mobilside, er der et problem, som er meget seriøst, det er svært at få mobilsiden til at ligne hovedsiden nok, til at folk ikke bliver forvirrede, og derfor beslutter sig for ikke at købe noget alligevel. Ud over det problem, er løsningen meget god, det er billigt, fordi man kan bruge den eksisterende kode eller lade vær, som man vil, man skal ikke hacke sig igennem det, fordi man skal ændre noget som eksistere i forvejen. Også kan man give kunderne muligheden for vælge den normale side, og det er let at sende mobilbrugerne automatisk til den mobile udgave.

Du kan også lave en app, her skal du lave i hvert fald en app til iPhone og iPad, og nok også en app til Android telefoner og tabletter og hvis du vil være på forkant skal du også lave en til Windows Phone 8, der er systemer som gør det let og hurtigt at kode en enkelt kode, som bliver lavet om til alle 3 platforme, så det er ikke et problem. Problemet er at det tager meget tid at designe og kode et app, her bruger man systemer som er meget mere komplekse og derfor koster mere. Et større problem er nok at de fleste brugere bliver lidt skræmte af at skulle downloade en app, når de besøger en webshop, man skal have en meget stor webshop, før det er ok at bruge en App til sine mobile brugere.
De autodesignede apps, findes der nogen stykker af, det er ofte sider som lover at man med et par klik kan lave en app til sin side, uden at skulle kode noget. I Pumacode kan vi ikke anbefale nogen af disse systemer, hverken Appmakr, Appsbar eller nogen af de andre, fordi de ikke virker eller har de ønskede funktioner.

Den sidste løsning, er den vi i Pumacode næsten altid anbefaler. Det hedder Responsive Design, Responsive Design handler om at designe en side, så den automatisk tilpasser sig den skærm den bliver vist på. Fordi designet altid er ens, eller næsten ens, undgår man problemet fra mobilesider, altså at siden ikke er genkendeligResponsive Design er forholdvis ny ting, men det funger virkelig godt, og har ikke nogen problemer i nogen browsere mere.
Problemet med Responsive Design er at det ofte kræver at man skifter hele designet ud på ens side, fordi det er meget tidskrævende at lave et eksisterende design om til Responsive Design. 

Du kan se thorborg tale om det samme her: (Han taler kun om  Responsive Design men det kunne ligeså godt være de andre løsninger, i andre sammenhænge).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *