Det er rart at arbejde for sig selv


Posted on 2nd december, by anders in Blog. Kommentarer lukket til Det er rart at arbejde for sig selv

Jeg har lige lavet en side til mig selv. Hvilket altid er en rar oplevelse, fordi jeg både er kunden og udvikleren. Så er forventningerne altid ens:)

Det største problem ved at have kunder, er at det er svært, for kunden, at beskrive sine idéer, så en udvikler forstår dem, det kan også være svært for kunden at overskue hvad han/hun gerne vil have, eller hvad hun/han har brug for. Man arbejder ofte i to retninger. Det skal ikke siges at det er en dårlig ting, netop fordi kunder ikke forstår hvad de gerne vil have eller har brug for.

Når man er udvikler, har man et andet ansvar end en automekanikere eller frisør, fordi folk ikke ved hvad de har brug for eller kan overskue alle de forskellige sider af en hjemmeside eller webshop. Det er også fair nok, det er trods alt udvikleren som har læst alle bøgerne og ved hvad der sker i området. Nogen gange skal man presse lidt for at få sine idéer igennem, som udvikler.

Mine erfaringer er at kunder får nogen underlige idéer, engang imellem, som grunder i nogen gode idéer men ikke er tjekket igennem, det er derfor de ansætter en ordentlig webudvikler, i stedet for en af de mange 16årige. Et eksempel på dette var en kunde som ville have en “velkomst-side” eller “startside” på sin webshop. Hvis man kommer fra offline marketsføring, og offline salg, er det en virkelig god idé at velkomme alle kunder til siden, og for en forretningejer er det en no-brainer. Men i online salg, er sådan en side meget destruktiv, fordi mange kunder bliver forvirret at den, altså koster det penge for webshoppen. Der er mange undersøgelser om dette, og det er sådan en idé man som udvikler skal pille ned, før den bliver ægte:)
Som udvikler handler det lidt om at snyde kunden til at vælge det rigtige.

Men sådan funger den heldigvis.

Problemet er i virkligheden er at almindelige mennesker ikke forstår webudvikling, produktet af det er at det eneste vi konkurrerer om, som udviklere, er prisen.

Der er lukket for kommentarer.