Test af Gears til Joomla


Posted on 12th februar, by anders in Blog, Ikke kategoriseret. Kommentarer lukket til Test af Gears til Joomla

GearsLogoGears er software produkt fra Google. Gears er en en åben platform, som udviklere kan bruge til at bygge hurtigere og mere fleksible web-applikationer. Nu er der kommet en Joomla udvidelse, som bruger Gears til at forbedre hastigheden på Joomlas ’backend system’ (administrator panelet). Jeg elsker selv denne udvidelse til Joomla, da jeg synes, at der er en mærkbar forskel. I dag vil jeg prøve, om jeg rent faktisk kan måle en forskel ved brug af Google Chromes indbyggede hjemmeside analyse værktøj.
Testopsætning

  • Joomla 1.5.15 – Ny installation med demodata + JoomlaPack
  • Bredbåndsforbindelse – testet via speedtest.net til 17/4 Mb/s og en ping på 18m/s (til server: copenhagen fra østerbro)
  • Google Chrome version 4.0.249.78 (36714)
  • Gears 0.5.33.0
  • host: Gigahost (billig delt server)
  • PC: 2,65 Ghz Core 2 duo

Plugin: Phil Taylor’s Google Gears Support -> System – Google Gears Support v. 1.0.2

 

Test procedure

Installerede en hel nyt version af Joomla 1.5.15 med demodata via Joomla Pack på Gigahost servere. Gigahost er en billig, delt server. Hastigheden herfra server kan være lidt svingende, men det er en fornuftig server at bruge til dette testformål, da størstedelen af Joomla-sites finde på denne type servere. Gears installeres, men aktiveres ikke. For at sørge for, at alle filer er cachede, som det vil være under normale forhold, gennemgås først testproceduren en gang uden Gears og derefter med Gears. Testproceduren indeholder følgende 4 trin:

  • Logger ind på hjemmeside/administrator/
  • Trykker på “New Article”
  • Laver en artikel
  • Går ind i “Main Menu”

Derefter åbnes hjemmesideanalyseværktøjet i Crome. Dette gøres ved at [højre klik] et vilkårligt sted på hjemmeside, [Vis detaljer om elementer], [Resources], [enable resource tracking]. Nu gennemføres testproceduren igen både med og uden Google Gears installeret. Tiden det tager at loade (åbne) hele siden er noteret. Disse data er indsat i grafen nedenfor.

GraphJoomlaGearsOnvsOff

Diskussion

Af grafen fremgår det, at der stort set ikke er nogen forskel på hastigheden, hvormed der loades. Datamængden (8 målinger) er meget begrænset, og jeg vil derfor ikke konkludere at Gears rent faktisk gør admin-delen langsommere, men i det her tilfælde gør sker det faktisk. Det er en stor overraskelse for mig, at der ikke er målbar forskel.

En sandsynlig forklaring på resultatet er, at internetforbindelsen simpelthen er så hurtig, at det ikke kan svare sig at gemme nogle af filerne lokalt og loade dem derfra. Internetforbindelsen, jeg har testet på, er trods alt 17/4 Mb/s, med ca. 17ms latency (forsinkelse),  hvilket er hurtigt, dog uden at være ekstremt. Når jeg nu klikker rundt i administrator delen, kan jeg faktisk ikke se nogen forskel på, om jeg har det på eller ej, hvilket tyder på at målingerne er rigtige.

Jeg har brugt dette plug i flere måneder, hvor jeg boede på Frederiksberg (en bydel i København med elendigt kobber), hvor vi havde en internethastighed på omkring 2/0.2 Mb/s og en latency omkring 80 m/s. Der var tydelig forskel  load-tiderne. Et bud vil være at det i gennemsnit tog 5 sekunder for at loade en side uden Gears og omkring 1,5 sekund med Gears, hvilket jeg dog ikke kan dokumentere lige nu. Hvis jeg prioriterede mere tid til testen, ville jeg prøve at lave en test på en amerikansk server, hvor lantency’en ville være noget større, men det er for omfattende.

 

Konklusion

Google Gears gav ikke nogen mærkbare eller målbare forbedringer. Jeg er dog ret sikker på, at hvis du sidder på en langsom forbindelse eller har stor latency til din server, vil kunne mærke en markant forskel.

Der er lukket for kommentarer.